Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014


Πως θα απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά των εορτών;

Οι γιορτές σχεδόν πέρασαν και ήταν πράγματι ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα μας.
Παρ'όλα αυτά, λίγο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, κάτι η γαλοπούλα των Χριστουγέννων και τα ποτά στα ξενύχτια, είναι πολύ εύκολο να παρατηρήσετε αλλαγή στη ζυγαριά σας μετά το τέλος των εορτών. Η τάση για υπερβολές την περίοδο των εορτών είναι δεδομένη καθώς πραγματοποιούνται αρκετά τραπέζια και πάρτυ, με συνέπεια να χάνεται ο έλεγχος και η αυτοσυγκράτηση. Ωστόσο όσο εύκολα μπορείτε να πήρατε ορισμένα κιλά, τόσο εύκολο είναι και να τα χάσετε.

Συχνά ακούω από φίλους και γνωστούς (κυρίως γένους θηλυκού), πως έχουν την ανάγκη να αποτοξινωθούν και να χάσουν, τα έστω και λίγα κιλά που πήραν από την διατροφική κραιπάλη αυτής της περιόδου! Φυσικά η λύση για να χαθούν αυτά τα κιλά, δεν βρίσκεται σε αυστηρές και μονοφαγικές δίαιτες που είναι αναποτελεσματικές και σίγουρα επικίνδυνες για την υγεία του οργανισμού μας.

Η αποτελεσματικότητα κρύβεται πίσω από μία ισορροπημένη διατροφή. 

Νερό
Πιείτε αρκετό νερό. Είναι βέβαιο πως θα νιώσετε το στομάχι σας γεμάτο και πολλές φορές μπορεί να ξεγελάσετε την πείνα σας με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, ενυδατώνετε τον οργανισμό, βοηθώντας τον τόσο στην πέψη, όσο και στη διαδικασία καύσης των τροφών που έχετε καταναλώσει. Με άλλα λόγια επιταχύνετε το μεταβολισμό σας.
Ας είμαστε ρεαλιστές…
 
Με το που τελειώσουν οι γιορτές και παρατηρήσετε τη ζυγαριά να ανεβαίνει, δεν χρειάζεται πανικός. Οι ακραίες λύσεις είναι ότι χειρότερο. Δεν χρειάζεται να λιμοκτονήσετε για να χάσετε τα κιλά που πήρατε στη γιορτή. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους (π.χ. 1 κιλό την εβδομάδα) καθώς σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανό να ξαναπάρετε το βάρος που πιθανώς να χάσετε γρήγορα.
 
Σωστά γεύματα
Όπως σε κάθε προσπάθεια για σωστή διατροφή, έτσι και μετά τις γιορτές , δεν πρέπει να παραλείπετε κανένα από τα γεύματά σας. συγκεκριμένα, ακολουθήστε το πρόγραμμα σας, τρώγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα και μικρά γεύματα, επιλέγοντας πληρέστερα γεύματα τις πρωινές ώρες. 
-Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα καλό πρωινό. Ενδεικτικά σας προτείνω: 1 ποτήρι γάλα 1,5% με δημητριακά ολικής άλεσης ή 1 τοστ με άπαχο τυρί και γαλοπούλα ή 1 ποτήρι γάλα με 2 φρυγανιές με φυτική μαργαρίνη και μέλι.
 
-Ενδιάμεσα, δεν παραλείπουμε να φάμε ένα σνακ όπως: 1 bar δημητριακών με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή 2 φρούτα με 1 χούφτα από ξηρούς καρπούς.

-Το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να συνοδεύεται πάντα από σαλάτα (ωμά ή βραστά λαχανικά) και από το κυρίως γεύμα που μπορεί να περιλαμβάνει: κοτόπουλο ή ψάρι ή κόκκινο κρέας ή αλλιώς, όσπρια ή ζυμαρικά. Στη σαλάτα προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο όπως επίσης λεμόνι ή μπαλσάμικο ξύδι για να είναι πιο γευστική.

-Και τέλος, το βραδινό μας γεύμα πρέπει να είναι πάντα πιο ελαφρύ από τα υπόλοιπα: Προτείνουμε 1 κριθαροκουλούρα με cottage cheese και ντομάτα, ρίγανη και ελαιόλαδο, μια σαλάτα με 1 αυγό βραστό ή 1 γιαούρτι 2% με 3 κράκερ.
 
Προτιμήστε τις φυτικές ίνες
Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας με εναλλακτική διατροφή. Εμπλουτίστε το μενού σας με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε ζυμαρικά και γενικά προϊόντα ολικής αλέσεως, λαχανικά (κατά προτίμηση ωμά), δημητριακά και φρούτα.
 
Επανέλθετε στους ρυθμούς σας
Το δεδομένο είναι, πως καθώς οι περισσότερες άδειες τελειώνουν, οι ρυθμοί θα ξαναπάρουν το δρόμο τους και οι συνήθειές σας θα γίνουν όπως πριν. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κοιμάστε και πάλι συγκεκριμένες ώρες και τα γεύματά σας θα πραγματοποιούνται ανάλογα. Με τον τρόπο αυτό, ο οργανισμός αναμένεται να επανέλθει από κάθε άποψη στα φυσιολογικά του επίπεδα.
 
Άσκηση
Εκτός της προσεγμένης διατροφής, οφείλετε να συνδυάσετε την προσπάθειά σας με άσκηση. Τα αποτελέσματα θα είναι γρηγορότερα για τη σιλουέτα σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε απλά με τρέξιμο και σταδιακά να εξελίξετε την εξάσκησή σας. Αρχίζοντας να ιδρώνετε, σημαίνει πως ο οργανισμός πραγματοποιεί έντονες καύσεις και τα περιττά λίπη παίρνουν τον δρόμο προς την «έξοδο». Φορέστε μια φόρμα και πάρτε απόφαση να πετύχετε τους στόχους σας! 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου