Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε μετά τον χωρισμό!

 

 

Οι ερωτικές σχέσεις καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος στη ζωή μας! Στην προηγούμενη δημοσίευση είδαμε, πως μπορούμε να ξεπεράσουμε ένα χωρισμό. Όμως ποια είναι τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουμε μετά; 

 Μετά τον χωρισμό ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά αλλά υπάρχουν κάποια κοινά στάδια από τα οποία μπορεί να περάσουμε. 

1)Αρχικά, μπορεί να λένε ότι ο χωρισμός είναι σαν ένας μικρός θάνατος αλλά η λέξη κλειδί σε αυτήν τη φράση είναι το «μικρός», γεγονός που σημαίνει ότι δεν τελείωσαν όλα. Βοηθήστε τον εαυτό σας κάνοντας πράγματα. Ξεκινήστε γυμναστική, δείτε ταινίες (όχι ρομαντικές βέβαια), κάντε έναν εσωτερικό απολογισμό και ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχετε να ξεπερνάτε τις δυσκολίες. Δραστηριοποιηθείτε και μην περιμένετε ότι η διάθεση σας θα φτιάξει από μόνη της!

2)Εξωτερικές δραστηριότητες στο μέγιστο! Από βόλτες μέχρι ψώνια και σταυρόλεξα σε ένα καφέ, θα σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα. Απασχολήστε τον εαυτό σας με άλλα πράγματα και θα δείτε ότι σιγά σιγά τα λεπτά, που θα σκέφτεστε τον/την πρώην σας θα περνάνε πιο γρήγορα και ανώδυνα!

3)Μην μένετε μόνοι σας. Οι φίλοι και ο χρόνος μαζί τους είναι το καλύτερο φάρμακο σε περιπτώσεις χωρισμού. Συζητήσεις επί συζητήσεων θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να απομυθοποιήσετε μία σχέση που έχει λήξει. Εξάλλου η απομόνωση ποτέ δεν βοήθησε κανέναν.

 4) Πάρτε τον χρόνο σας και μη βιάζεστε να ξεπεράσετε τη θλίψη σας κάνοντας βεβιασμένες κινήσεις. Μία αλλαγή είναι υπεραρκετή σε πρώτη φάση και οι κινήσεις τύπου «μετακομίζω», «παραιτούμαι από τη δουλειά», «αλλάζω εμφάνιση» συνήθως έχουν καταστροφική έκβαση.

5)Εμπιστευτείτε τα συναισθήματά σας. Ακόμα και αν ο χωρισμός ήταν μία απότομη και σχεδόν βίαιη αλλαγή στη ζωή σας, υπάρχει πάντα το αίσθημα της… επιβίωσης. Με απλά λόγια ακούστε αυτή την αχνή φωνή στο μυαλό σας, που επιμένει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει δίκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου