Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Είναι εύκολο να προχωρήσουμε σε μία νέα σχέση μετά απο χωρισμό;

Πολύ συχνά συμβαίνει μετά από ένα χωρισμό ή σε μία μακροχρόνια σχέση που συναισθηματικά ή ερωτικά έχει τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, να ξεκινήσουμε μία νέα σχέση. Έχουμε αναρωτηθεί όμως τι είναι αυτό που μας οδηγεί να προχωρήσουμε σε μία νέα σχέση τόσο σύντομα;

Σε καμία περίπτωση ένας χωρισμός δεν είναι εύκολος, ούτε αν είσαι εσύ ο "θύτης"! Είδαμε επίσης σε προηγούμενη δημοσίευση τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε μετά τον χωρισμό! Έτσι λοιπόν, μία σχέση έχει τελειώσει και εκεί που έχουμε αποφασίσει να μείνουμε μόνοι μας για ένα διάστημα, μας χτυπά ο έρωτας την πόρτα! Είναι κάτι που το θέλουμε ή απλώς μία αντίδραση σε ένα επικείμενο χωρισμό; Υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα. Η αίσθηση του επείγοντος και της αναπλήρωσης του χαμένου χρόνου, ο φόβος της μοναξιάς, η σεξουαλική έλξη και επιθυμία για ένα νέο άτομο, ο ενθουσιασμός, το πάθος και η συναισθηματική ένταση που το συνοδεύει, είναι κίνητρα που μας οδηγούν σε μία νέα σχέση, ενώ μπορούν να περισπάσουν και να καταπνίξουν τον πόνο ενός πρόσφατου χωρισμού. Έτσι ξεκινάει μία νέα προσπάθεια, αφήνοντας πίσω μας μία δυσλειτουργική σχέση ή μία σχέση που έχει τελειώσει συναισθηματικά ή ερωτικά και προχωράμε σε μία νέα.

Όμως τι θα πρέπει να προσέχουμε όταν "μεταπηδούμε" σε νέες σχέσεις μετά από ένα πρόσφατο χωρισμό;

Πολλοί από εμάς, μπαίνουμε σε μία νέα σχέση με προσδοκίες να διορθώσουμε τα προηγούμενα λάθη μας. Έτσι όντας επιφυλακτικοί και κουβαλώντας το παλιό φορτίο μέσα στη νέα μας σχέση, είμαστε προκατειλημμένοι άθελά μας, απέναντι στο νέο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή μας. Καλό θα είναι να είμαστε ειλικρινείς με το τι θέλουμε και με τις προθέσεις μας έναντι της νέας μας σχέσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου