Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Πόσο σημαντική μπορεί να είναι μία ημερομηνία στη ζωή μας;

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ, πόσο μπορεί να μας στιγματίσει μία ημερομηνία; Τον καθένα μας φυσικά για διαφορετικό λόγο. Οι ημερομηνίες έχουν τη δυνατότητα να μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό,τόσο στην καθημερινότητα όσο και στην ψυχολογία μας και αυτό διότι μπορεί να σχετίζονται με γεγονότα που μας εχουν δημιουργήσει χαρά ή άλλωτε λύπη. 

Μία ημερομηνία λοιπόν, χαρακτηρίζεται σημαντική από εμάς για πληθώρα λόγων. Ένα άτυχο ή απίστευτο συμβάν, ένας αιφνίδιος θάνατος κάποιου αγαπημένου μας ατόμου, μία γέννηση, η επέτειος μίας σχέσης ή ενός γάμου ή η λήξη αυτών, μία επαγγελματική επιτυχία, είναι πολλές από τις περιπτώσεις που μας κάνουν να θυμόμαστε μία ημερομηνία για όλη μας τη ζωή. Πολλές είναι οι φορές, όπου μία τυχαία ημέρα του χρόνου, για κάποιο άτομο δεν έχει καμία σημασία, ενώ για κάποιο άλλο άτομο έχει τόση δύναμη, έτσι ώστε να του έχει αλλάξει ολόκληρη την κοσμοθεωρία του.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε όταν μία ημερομηνία μας δημιουργεί φόβο και θλίψη;
Όταν το γενονός που έχει συμβεί είναι ευχάριστο, δεν έχουμε παρά να το απολαύσουμε και κάθε χρόνο να είμαστε όλο και πιο χαρούμενοι για την υπενθύμιση του.Από την άλλη όταν αυτό μας προκαλεί πόνο και στεναχώρια, θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το ξεπεράσουμε. Αυτό φυσικά έχει σχέση με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου και το πως μπορεί να διαχειριστεί μία κατάσταση. Δεν έχουμε όλοι την ίδια ψυχική δύναμη για να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια για εμάς τους ίδιους. Όταν κάτι σε επηρεάζει τόσο στην ψυχική σου υγεία, οφείλεις να το διώξεις με κάθε τρόπο και μέσο μακρυά και να ζεις μόνο τις ευχάριστες στιγμές!

Κρατήστε λοιπόν τις ημερομηνίες που σας αφήνουν μία γλυκιά ανάμνηση και τις υπόλοιπες "σβήστε" τις σαν ένα κακό όνειρο ή ένα κακόγουστο αστείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου