Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013




Η υγεία στη ζωή μας         


H υγεία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων, όμως κάποιοι τη στερούνται! Πόσο θλίψη άραγε μπορεί να δημιουργήσει αυτό το γεγονός στα άτομα που πάσχουν από κάποια ασθένεια και παλεύουν καθημερινά για τη ζωή τους;

Αυτοί οι άνθρωποι, σίγουρα έχουν δύναμη ψυχής! Μία δύναμη που πηγάζει από μέσα τους βαθιά, εκεί που μόνο οι ίδιοι ξέρουν να κρύβουν καλά. Παλεύουν καθημερινά,χωρίς να γνωρίζουν τις συνθήκες που θα τους βρει η επόμενη ημέρα. Ζουν με την ελπίδα,για ένα καλύτερο αύριο,χωρίς εμπόδια από ασθένειες και άλλες κακοτυχίες.

Υπάρχουν άτομα που πάσχουν από κάποια αρρώστια και παρ'όλα αυτά, έχουν ένα αυθόρμητο δυναμισμό που εκπλήσσει όλους εκείνους που τα περιβάλλουν. Από την άλλη όμως,υπάρχουν και τα άτομα,που δεν αντέχουν να ζουν με την ιδέα μίας σοβαρής ασθένειας,με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην κατάθλιψη και την απομόνωση,ακόμη και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο καθένας λοιπόν,το εκλαμβάνει και το διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο,ανάλογα με τον χαρακτήρα του και τις κοινωνικές συνθήκες.

To συγγενικό περιβάλλον αυτών των ατόμων,αλλά και γενικότερα ο κοινωνικός περίγυρος, οφείλει να τα στηρίζει ηθικά και να είναι δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια τους, για τον αγώνα που δίνουν να κρατηθούν στη ζωή.Ο ψυχολογικός παράγοντας παίζει μεγάλο ρόλο στην ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων και της εκάστοτε ασθένειας.

*Καθημερινά πρέπει να λέμε ευχαριστώ που έχουμε την υγεία μας, γιατί κάποιος άλλος παλεύει για τη δική του...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου