Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

 
 
Σήμερα αποφάσισα να μιλήσω για ένα σημαντικό ζήτημα, για ένα πολύ σοβαρό γεγονός της εποχής μας! Για τον ιό HIV και το AIDS και την σωστή ενημέρωση που πρέπει να υπάρχει ώστε να μην είναι απόκληρα αυτά τα άτομα. Επίσης, θα κάνω και μια μικρή αναφορά για τις σεξουαλικές προτιμήσεις και την αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από τον κόσμο. Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η γνωριμία μου με ένα άτομο που «πάσχει» από τον ιό αυτό. Το «ζουμί» της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι κάτι κακό και δεν κολλάει με την απλή επαφή, ούτε με τα φιλιά… μην νιώθετε άβολα και μην έχετε λάθος εντύπωση για αυτούς τους ανθρώπους. Ενημερωθείτε και πράξτε αναλόγως!!!


Λίγα λόγια για τον ιό HIV:

HIV σημαίνει Human Immunodeficiency Virus δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας. 
Ο HIV είναι ένας ιός. 
Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Μερικοί ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός· έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου. Ένα χαρακτηριστικό του ιού HIV είναι η πολύ μεγάλη μεταλλακτικότητά. Και αυτό οφείλεται στο ότι η αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το RNA σε DNA είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη κατά την αντιγραφή της, ξεφεύγουν δηλαδή αντιγραφικά λάθη όταν προστίθενται τα νουκλεοτίδια στη σειρά για να γίνει το DNA και προκύπτουν μεταλλάξεις. Όταν κάποιος μολύνεται με τον HIV, γίνεται "HIV οροθετικός" και θα είναι για πάντα HIV οροθετικός. Με την πάροδο του χρόνου, η HIV νόσος μολύνει και εξοντώνει τα λευκά αιμοσφαίρια που λέγονται CD4 λεμφοκύτταρα (ή "Τ κύτταρα") και μπορεί να αφήσουν το σώμα ανίκανο να καταπολεμήσει κάποιες μολύνσεις και καρκινογενέσεις.
Με την έγκαιρη και
σωστή αντιρετροϊκή θεραπεία (ART), το σώμα μπορεί να παραμένει υγιές και να αντιμετωπίζει τις περισσότερες λοιμώξεις. Ένα υγιές άτομο έχει συνήθως από 600 έως 1200 CD4 λεμφοκύτταρα. Όταν τα CD4 λεμφοκύτταρα πέσουν κάτω από τα 200, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου αποδυναμώνεται σοβαρά και φτάνει στο στάδιο του πλήρους AIDS, ακόμα και αν δεν έχει αρρωστήσει ακόμα από άλλες μολύνσεις.
Πως κολλάει κάποιος (και πως προφυλάσσεται από) HIV;
Ο HIV μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μέσω της απευθείας επαφής με μολυσμένο αίμα και από την μητέρα προς το έμβρυο. Τα σωματικά υγρά που περιέχουν HIV είναι:
·         Αίμα (συμπεριλαμβανομένου του αίματος περιόδου)
·         Σπέρμα και πιθανώς τα προσπερματικά υγρά
·         Κολπικά υγρά
·         Μητρικό γάλα
Για να μεταδοθεί ο HIV πρέπει:
·         να είναι παρόν σε κάποιο από αυτά τα υγρά
·         να εισχωρήσει μέσα στο σώμα
Οι σεξουαλικές συμπεριφορές που μπορούν να μεταδώσουν τον HIV είναι:
·         Κολπικό σεξ (πέος μέσα σε αιδοίο)
·         Πρωκτικό σεξ (πέος μέσα σε πρωκτό)
·         Στοματικό σεξ (στόμα σε πέος ή αιδοίο)
Άλλοι τρόποι μετάδοσης του HIV είναι:
·         Κοινή χρήση συριγγών όταν λαμβάνεται δόση ναρκωτικών ουσιών
·         Μη επαγγελματικό τατουάζ και τρύπημα αυτιών κλπ.
·         Τυχαίες διατρήσεις με σύριγγες
·         Μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος
·         Τοκετός
·         Θηλασμός

Προσοχή!!!
Ο HIV ΔΕΝ μεταδίδεται με:
·         Σάλιο, δάκρυα, ιδρώτα, κόπρανα ή ούρα
·         Αγκαλιά
·         Φιλί
·         Μασάζ
·         Χειραψία
·         Τσιμπήματα εντόμων
·         Συγκατοίκηση με κάποιον οροθετικό 
·         Κοινή χρήση τουαλέτας ή ντους

-Είναι άσχημο και παράλογο το γεγονός ότι στην κοινωνία της πληροφόρησης υπάρχει άγνοια για τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα και για αυτό το λόγο δημιουργείται φόβος στον κόσμο με αποτέλεσμα αυτά τα άτομα να περιθωριοποιούνται. 
ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!  Ας κλείσουμε τα μάτια όλοι και ας μπούμε νοερά για λίγο στη θέση αυτών των ατόμων. Ας κλείσουμε τα αυτιά στην παραπληροφόρηση. Μπορείτε να φανταστείτε πως νιώθουν;;; Δεν έχουν χολέρα ή κάποια μεταδοτική ασθένεια… δεν έχουν λέπρα…Είναι απλά άνθρωποι σαν εμάς, απλά στάθηκαν άτυχοι σε κάποια φάση της ζωής τους.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια περίπτωση όπως αυτή του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού! Ο κόσμος «καταδικάζει» αυτά τα άτομα, τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Γιατί;;; Επειδή πιστεύει ότι πρόκειται για κάτι αφύσικο… Φταίει η ελλιπής ενημέρωση, η άγνοια. Πόσο τραγικό! Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι αφύσικο, δεν είναι διαστροφή, δεν είναι τρέλα, δεν είναι μόνο επιλογή…είναι κάτι που προέρχεται από τη «φύση», κάτι που από ιατρικής πλευράς έχει να κάνει με τα γονίδια, με τις ορμόνες, είτε με γενετικές ανωμαλίες. Δεν φταίει το άτομο που γεννήθηκε με αυτό το προσωπικό χαρακτηριστικό και δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζεται με άσχημο τρόπο, με χλευασμό. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι πολύ σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και πολύ πιο σωστοί από άτομα straight που κυκλοφορούν ανάμεσα μας! Κανέναν δεν πρέπει να ενδιαφέρει τι κάνουν στο κρεβάτι τους…Δεν είναι κλέφτες, ούτε λωποδύτες, ούτε εγκληματίες…

Η Ελλάδα δυστυχώς έχει μείνει πίσω…πολύ πίσω στις ιδεολογίες, πολύ πίσω στην ενημέρωση και έχει τα μάτια και τα αυτιά ερμητικά κλειστά… Οδεύει ολοταχώς εμπρός για πίσω!

ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!! 

Πηγή: http://gregorama-magazine.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου